PRVNÍ JADERNÁ ELEKTRÁRNA V POLSKU NABÍRÁ ZPOŽDĚNÍ. ČESKO BY MOHLO UKÁZAT CESTU PŘES NEJTĚŽŠÍ PŘEKÁŽKU

Datum: 6. 5. 2024   Autor: admin
Jestli jsme měli pochybnosti o termínu spuštění prvního jaderného bloku, tak článek z IINFO.CZ ukazuje, že to bylo správné tušení. Dosud se ve zprávách jevilo, že vše šlape jako na drátkách, ale po změnách daných říjnovými volbami se přímo z Polska objevují informace, že (…)

TV DOKUMENT ČERNOBYL: UTOPIE V PLAMENECH

Datum: 3. 4. 2024   Autor: Josef Královec
Za pozornost stojí televizní dokument Černobyl: Utopie v plamenech, který v současnosti vysílá televizní stanice Prima ZOOM. V prvním dílu „Ráj na Zemi“ jsou vylíčeny počátky výstavby a existence jaderné elektrárny Černobyl a idylický život města Pripjať. V seriálu (…)

LUC RÉMONT, GENERÁLNÍ ŘEDITEL EDF, POSKYTNUL OBSÁHLÝ ROZHOVOR ČASOPISU EKONOM

Datum: 2. 4. 2024   Autor: admin
Před konečným podáním nabídek posilují vyzvaní uchazeči své pozice velmi výraznými mediálními aktivitami. Časopisu Ekonom poskytnul velmi zajímavý rozhovor generální ředitel EDF Luc Rémont. Za nezajímavější informaci z jeho rozhovoru považujeme myšlenku budoucího propojení (…)

NEVYHNUTELNÝ KRACH NET ZERO

Datum: 25. 3. 2024   Autor: admin
Problémy spojené s cíli snížení emisí na nulu rozebírá Bryan Leyland na portálu Net Zero Watch, který upozorňuje na důsledky drahých a špatně promyšlených strategií v oblasti změny klimatu. Leyland poukazuje například na to, že elektřina ze solárů a větrníků je při (…)

NA VÝROBU ZELENÉHO VODÍKU NEBUDE DOST ELEKTŘINY

Datum: 25. 3. 2024   Autor: admin
V debatách o využití vodíku v energetice, dopravě a vytápění se automaticky předpokládá, že bude dostatek levné elektřiny ze solárních a větrných elektráren. V budoucnu však budeme muset nahradit odstavované fosilní elektrárny, a navíc naše spotřeba výrazně (…)